Ο καιρός

Κρουαζιέρες


Ανακοίνωση Α.Ε.ΔΙ.Κ. για τη βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίων
04/05/2010 Print

Σχετικά με τη σημερινή εκδήλωση των κατοίκων των Ισθμίων στη Βυθιζόμενη γέφυρα της περιοχής, η Α.Ε.ΔΙ.Κ. θα ήθελε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα εξής:

  • Πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Α.Ε.ΔΙ.Κ. ανέκτησε την ευθύνη της Διώρυγας και της περιουσίας της από την αγγλικών συμφερόντων εταιρεία ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε., μόλις πριν τρεις μήνες.
  • Από την πρώτη στιγμή έγινε εκτίμηση και αποτίμηση των περιουσιακών μας στοιχείων.
  • Η γέφυρα των Ισθμίων μας παρεδόθη από την ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. σε κακή κατάσταση και συγκεκριμένα με φθορές τόσο στα βάθρα στήριξης όσο και στους πασσάλους, σύμφωνα και  με μελέτη που εκπόνησε μελετητική εταιρεία κατ’ εντολή της ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. 
  •  Άμεσα αναθέσαμε στην τεχνική υπηρεσία της Διώρυγας και σε ειδικούς πραγματογνώμονες να μελετήσουν την απομένουσα ικανότητα της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίας.
  • Η πραγματογνωμοσύνη που μας παραδόθηκε αναφέρει ότι η βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίας δεν μπορεί να παραδοθεί σε κυκλοφορία οχημάτων, γιατί δημιουργούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια της διέλευσης.
  • Η Α.Ε.ΔΙ.Κ. με γνώμονα πάντα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον έχει ήδη εκκινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. και ταυτόχρονα έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίας, πάντα εντός του πλαισίου των διατάξεων περί τεχνικών έργων του δημοσίου.

 


 
 
  17/03/2017  Δελτίο Τύπου: